Privacy Policy

Politika privatnosti

 

Pravila zaštite osobnih podataka ili politika privatnosti

 

Povjerenje kupaca u našu ponudu dodataka prehrani i povjerenje u zaštitu podataka svih kupaca/kupaca temelj je ostvarenja misije naše tvrtke:

 

Tvrtka BioEsenca d.o.o.

1000 Ljubljana

Slovenija

 

Skladište:

Kardeljeva ploščad 11a

1000 Ljubljana

Slovenija

 

Opisujemo pravilima zaštite osobnih podataka ili politikom privatnosti

 

podatke koje trebamo i prikupljamo o kupcima/kupcima/potrošačima (u daljnjem tekstu: korisnik) kako bismo izvršili njihove narudžbe/kupnje

kako koristimo i štitimo podatke i

kako možete ispraviti ili ažurirati ili izbrisati svoje

Pritom postupamo u skladu s europskim i slovenskim pravilima zaštite osobnih podataka:

UREDBA (EU) 2016/679 o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka i slobodnom protoku takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ ili Opće uredbe EU o zaštiti podataka (skraćenica za ovu direktivu je GDPR - Opća uredba o zaštiti podataka), na poveznici https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=SL

Opća uredba EU o zaštiti podataka postavlja jedinstvena pravila za zaštitu osobnih podataka u državama članicama EU, a neka materijalna i proceduralna pitanja države članice mogu posebno urediti.

ZAKON O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA (ZVOP-2)

ZAKON O ELEKTRONIČKIM KOMUNIKACIJAMA (ZEKom-1) na poveznici: http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO6405

 

Vrste podataka koje prikupljamo od vas

· Ime i prezime

· Email adresa

· Adresa(e) dostave.

· Broj telefona za dojavu dostave

· Naziv tvrtke ili naziv pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba)

· Porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba)

· Podaci o načinu plaćanja (platna kartica, TRR, plaćanje pouzećem, PayPal).

 

Podaci koje prikupljamo kada posjetite našu web stranicu, pregledate naše online oglase ili promocije:

Koristimo kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje informacija kada posjećujete naše web stranice, gledate naše online oglase ili koristite naše druge usluge. Podaci se mogu prikupljati:

 

· IP adresa

· Veze koje kliknete

· e-mailove BioEsenca d.o.o. koje otvarate

· Instalirani operativni sustav

· Preglednik

· Vrijeme provedeno na stranici

Ovi anonimni podaci pohranjuju se odvojeno od osobnih podataka i ni na koji način nisu povezani s vašim osobnim podacima, što znači da nije moguća nikakva povezanost s pojedinom osobom.

 

Kako BioEsenca koristi ove prikupljene podatke

Prikupljene podatke posebno koristimo za obavljanje sljedećih poslovnih aktivnosti:

 • Odgovaramo na Vaša pitanja ili Vaše zahtjeve
 • Šaljemo naručene proizvode ili tražene podatke
 • Obrađujemo plaćanje kupnje i osiguravamo dostavu
 • Izrađujemo ili pomažemo u upravljanju vašim računom online trgovine
 • Štitimo od ili identificiramo potencijalne lažne transakcije
 • Šaljemo vam e-poštu s informacijama o proizvodima i drugim sadržajima za koje smatramo da bi vas mogli zanimati i uslugama, pod uvjetom da ste prethodno dali svoj pristanak.
 • Razvijamo i isporučujemo oglašavanje prilagođeno vašim interesima, uključujući oglašavanje na temelju interesa ako ste pristali na takav izravni marketing.
 • Vaše iskustvo na našim web stranicama prilagođavamo predstavljanjem proizvoda i informacija na temelju vaših interesa.
 • Analiziramo korištenje naših proizvoda, usluga i oglašavanja.
 • Omogućujemo vam sudjelovanje u našem korištenju društvenih mreža (Facebook, Instagram,…)
 • Provodimo naše Uvjete poslovanja i vodimo svoje poslovanje.
 • Dijeljenje informacija s drugim ljudima

 

Vaše osobne i druge podatke razmjenjujemo samo s poslovnim partnerima ili našim suradnicima koji s nama surađuju u provedbi našeg poslovanja i dužni su podatke koristiti samo u svrhu obavljanja s nama dogovorenih poslovnih aktivnosti. Razmjenjujemo podatke sa

 

 • pružatelji usluga plaćanja (banka, pošta, PayPal);
 • dostavljači naručene robe (pošta, DPD i ostali dostavljači paketa)
 • oni koji su uključeni u skladištenje i otpremu robe;
 • računovodstvene usluge;
 • domaćinima naše web stranice ili našoj e-pošti
 • s pružateljima računalnih usluga za naš informacijski sustav i
 • provoditelje marketinških aktivnosti, ako ih ovlastimo da ih obavljaju u naše ime.

Sve prethodno navedene osobe koje sudjeluju u provedbi naših poslovnih aktivnosti obvezuju se istim propisima kao i BioEsenco d.o.o.

 

Vaše osobne podatke možemo otkriti i kada je to propisano propisima ili zahtijevaju ovlaštena državna tijela (inspekcije).

 

Razdoblje pohrane osobnih podataka

 

Osobne podatke pohranjujemo u skladu s pravilima iz članka 15. Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Dakle, osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe za koju ih prikupljamo i koristimo, odnosno onoliko dugo koliko zahtijevaju porezni i računovodstveni propisi.

 

Sukladno članku 15. Opće uredbe o zaštiti podataka, BioEsenca d.o.o. o.o. kao voditelj obrade na njegov zahtjev (1) dati potvrdu da se u vezi s njim obrađuju osobni podaci, (2) omogućiti uvid ili omogućiti reprodukciju tih osobnih podataka, odnosno omogućiti uvid u njihov sadržaj i (3 ) kada je to slučaj, također sljedeće informacije:

 

 • svrhe obrade;
 • vrste osobnih podataka o kojima je riječ;
 • korisnika kojima su ili će biti otkriveni osobni podaci,
 • gdje je moguće, predviđeno razdoblje čuvanja osobnih podataka ili, ako to nije moguće, kriterije koji se koriste za određivanje tog razdoblja;
 • postojanje prava zahtijevati od voditelja obrade ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade osobnih podataka u odnosu na pojedinca na kojeg se osobni podaci odnose, odnosno postojanje prava na prigovor takvoj obradi;
 • pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu;
 • kada se osobni podaci ne prikupljaju od osobe na koju se odnose, sve dostupne informacije o njihovom izvoru;
 • postojanje automatiziranog odlučivanja, uključujući profiliranje.

Tvrtka BioEsenca d.o.o. osobni podaci pojedinca čuvaju se do opoziva privole za pohranu i obradu podataka pojedinca koju je dao, osim ako propisima nije drugačije određeno.

 

Zbirni i neosobni podaci

U poslovne svrhe BioEsencea, dijelimo skupne i/ili anonimizirane informacije koje vas ne identificiraju. Na primjer, možemo otkriti broj posjetitelja web stranice, prosječni iznos kupnje itd. Također možemo dijeliti skupne i/ili anonimne podatke s našim poslovnim partnerima u naše poslovne svrhe.

 

Vaši izbori i pristup vašim podacima i kontrolama

Promotivni emailovi BioEsenca d.o.o. možete prestati primati slijedeći upute za otkazivanje pretplate u svakoj takvoj komunikaciji koju primite. Ako želite otkazati pretplatu na naš newsletter, prilagodite svoje postavke u bilo kojem trenutku na svom računu ili izravno s poveznice u "podnožju" e-pošte. Druga mogućnost je kontaktirati našu korisničku službu telefonom ili mailom (info@bioesenca.si) sa zahtjevom da odjavite primanje naših vijesti.

 

Ispoštovat ćemo vaš zahtjev da vam BioEsenca prestane slati promotivne e-poruke i tekstualne poruke. Međutim, možemo vam nastaviti slati komunikaciju u vezi s uslugom kupnje, kao što su e-poruke koje potvrđuju kupnje obavljene putem naše web stranice. Podatke možemo čuvati u svrhu vođenja evidencije, na primjer kako bismo bili sigurni da smo udovoljili zahtjevima potrošača da im ne šaljemo određene vrste poruka.

 

Mobilne tekstualne poruke

Tvrtka BioEsenca d.o.o. ili vam naše osoblje za dostavu također može poslati mobilne tekstualne poruke (SMS) s ciljem što brže i učinkovitije isporuke vaše narudžbe.

 

Promjena i brisanje vaših podataka

 

Dopuštamo vam da ažurirate svoje podatke. BioEsenca omogućuje pristup pregledu ili ažuriranju osobnih podataka koje ste naveli tijekom online registracije.

Nudimo vam mogućnost primjene određenih kontrola i izbora u vezi s našom obradom vaših podataka, što uključuje:

Možete ispraviti i ažurirati svoju registraciju. Ako želite, možete ažurirati svoje postavke na svom računu ili nas kontaktirati za pomoć na info@bioesenca.si.

Registrirani korisnici mogu otkazati ili ponovno dati suglasnost za primanje elektroničkih poruka na svom korisničkom računu pod Pretplata na e-novosti ili pisanim zahtjevom na info@bioesenca.si, ako se obrada Vaših osobnih podataka temelji na prethodnom odobrenju.

Trajno brisanje osobnih podataka od BioEsenca možete zatražiti pisanim zahtjevom na info@bioesenca.si, potpunim brisanjem korisničkog računa, a molimo i treće strane s kojima smo podatke podijelili da učine isto. Također možete sami izbrisati cijeli korisnički račun i sve svoje podatke u svom računu pod Alati za zaštitu privatnosti - Izbriši račun.

Ako nas kontaktirate putem e-maila info@bioesenca.si, morat ćemo provjeriti vaš identitet iz sigurnosnih razloga. Može proći do 14 dana dok promjene ne postanu aktivne.

Ako smatrate da smo povrijedili neko pravo u vezi sa zaštitom osobnih podataka, možete podnijeti pritužbu nadzornom tijelu u Sloveniji.

 

Kolačići i druge tehnologije

Podatke prikupljene kolačićima koristimo kako bi vas računalni sustav zapamtio, kako bismo se mogli prijaviti na vaš korisnički račun i vaše postavke, kako bismo vam pružili reklame, ponude ili druge sadržaje prilagođene vašim interesima te kako bismo procijenili kako naše web stranice koriste se gradovi. Kolačiće možete prihvatiti ili odbiti u postavkama preglednika. Kako biste saznali više, pogledajte postavke kolačića dostupne u vašem web-pregledniku(-ima). Naknadno možete promijeniti/postaviti kolačiće na svom računu pod Alati za zaštitu privatnosti.

Oglasi temeljeni na interesu

Koristimo podatke kao što su vaše interakcije s web stranicama, sadržajem ili uslugama BioEsence kako bismo vam poslužili oglase temeljene na interesu. Ne koristimo informacije koje vas osobno identificiraju, poput vašeg imena ili adrese e-pošte, da bismo vam poslužili oglašavanje na temelju interesa.

Kao što je uobičajeno u oglašavanju, koristimo kolačiće, piksele i druge tehnologije (zajedničkim nazivom "Kolačići") koje nam omogućuju da razumijemo učinkovitost oglasa temeljenih na interesu koje vam prikazujemo mjerenjem na koje su oglase kliknuli ili pregledani i da vam pružimo više korisne i relevantne oglase. Na primjer, ako znamo koji se oglasi prikazuju u vašem pregledniku, možemo paziti da iste oglase ne prikažemo više od jednom.

 

Suradnja s trećim stranama za prikazivanje internetskih oglasa

Surađujemo s trećim stranama kao što su oglašivači, izdavači, društvene mreže, tražilice (npr. Google), oglašivačke tvrtke koje rade u naše ime kako bismo poboljšali relevantnost oglasa koje prikazujemo. Kada pružamo oglašavanje temeljeno na interesu, ne povezujemo vaše interakcije na nepovezanim web-mjestima s podacima koji vas osobno identificiraju, kao što su ime ili adresa e-pošte, i ne dijelimo takve podatke s oglašivačima ili web-mjestima trećih strana koje služe našem interesu- na temelju oglasa. interesa. Oglašivači i druge treće strane mogu pretpostaviti da su korisnici koji stupaju u interakciju s oglasom ili sadržajem temeljenim na interesu ili kliknu na njega dio grupe koju cilja oglas.

 

Privatnost djece na internetu


Ne namjeravamo prikupljati osobne podatke odraslih osoba na internetu.

 

Pitajte nas


Ako imate pitanja ili nedoumica o zaštiti vaše privatnosti, kontaktirajte BioEsenca izravno putem obrasca za kontakt ili nam pišite na info@bioesenca.si.

 

Promjene Politike privatnosti


Kada objavimo izmjene ovih Pravila privatnosti, navest ćemo datum stupanja na snagu promjena. Ako unesemo bilo kakve materijalne izmjene u ovu Politiku privatnosti, obavijestit ćemo vas putem e-pošte na adresu e-pošte koju ste nam zadnji dali ili objavljivanjem obavijesti o promjenama na ovoj web stranici.

Posljednji pregled: 01.04.2023.

 

 

"Kad si zdrav, imaš tisuću želja. Kad se razbolite, imate samo jedno."
Kineska poslovica
^


     

Sva prava pridržana© BioEsenca 2024